Начало OFFNews 9-месечно бебе с коронавирус в Благоевград
0

9-месечно бебе с коронавирус в Благоевград

0

9-месечно бебе е диагностицирано с коронавирус, каза за БТА директорът на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Благоевград д-р Огнян Митев.

Детето е било настанено в Детското отделение на лечебното заведение със съмнение за COVID-19. Направен е PCR тест в лабораторията към болницата, а след излизане на положителния резултат детето е приведено в столично лечебно заведение, посочи д-р Митев.

По думите му детето е с пневмония, но състоянието му не може да се определи като тежко. Причината да бъде транспортирано в столицата е изискването деца с коронавирус инфекция да се лекуват в лечебно заведение, в което има детска реанимация, уточни д-р Митев. Той допълни, че PCR тестът на майката също е положителен.

Към момента капацитетът на леглата за лечение на коронавирус в МБАЛ – Благоевград е запълнен малко над петдесет процента, каза още директорът на лечебното заведение. Ситуацията е значително по-спокойна в сравнение с предишни седмици, когато имаше и много случаи. В Инфекциозно и във Вътрешно отделение са настанени около 25 човека с COVID-19.

През изминалото денонощие в областта има петнадесет нови случая, сочат данните от Единния информационен портал.

Източник: OFFNews