Начало OFFNews В планините не е за туризъм, до 4 бала вълни в морето
0

В планините не е за туризъм, до 4 бала вълни в морето

0

Жълт код за силен вятър е обявен в почти цялата страна днес, в 7 области кодът е оранжев. 

Оранжев код за обилни валежи и вятър е в сила за 3 района – Благоевград, Смолян и Кърджали, а само за вятър – за 4 области: Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Жълт код за силен вятър е в сила за Монтана, София област и град, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Шумен, Търговище, Разград, Русе, Силистра и Добрич. 
Жълт код за силно вълнение е обявен за областите Добрич и Варна. 

На много места, главно в Западна и Централна България, ще вали дъжд, в планинските райони валежите ще силни и придружени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Почти без валежи ще бъде над североизточните районни.

Максималните температури ще са от 20- 22 градуса в Югозападна България до 30 – 32 градуса на североизток. 

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Ще духа силен и бурен вятър. През нощта срещу неделя по най-високите части на Рила и Пирин дъждът ще премине в сняг.

Преди обяд край морето ще е слънчево, по-късно през деня ще превали. На брега максималните температури ще са между 26 и 29 градуса, а сред вълните от 3-4 бала термометрите ще са качат до около 24 градуса. 

Утре валежите спират, ще преобладава слънчево време.  

Източник: OFFNews

Сподели: