Начало OFFNews Ден 79: Протестът иска и оставката на столичния кмет
0

Ден 79: Протестът иска и оставката на столичния кмет

0

Стотици се събраха в Триъгълника на властта и в петък вечерта, за да поискат за 79-и път оставките на премиера Бойко Борисов, правителството и главния прокурор Иван Гешев. Към тези искания се прибавя и настояване кметът на София Йорданка Фандъкова също да напусне.

Това бе причината протестиращите да се преместят пред Столичната община. 

Повод за искането станаха думите на Фандъкова, че Отровното трио никога не е искало разрешение за провеждане на митингите. Адвокат Николай Хаджигенов обаче бе категоричен: „Протестът е регламентиран, другарко Фандъкова“. 

В този час се провежда и протест на БОЕЦ пред сградата на БНТ. Организацията протестира за свободата на медиите и на словото. Повод за протеста е това, че представители на България Обединена с Една Цел не са били поканени в предаването „Панорама“ тази вечер.

Протестът пред сградата на Националната телевизия запозна с откъс от фейлетона „Политическа зима“ на Христо Ботев.

Георги Георгиев от БОЕЦ заяви, че освен оставката на министър-председателя Бойко Борисов и тази на главния прокурор Иван Гешев се иска и оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Георгиев заяви, че са входирали официално запитване до екипа на предаването във връзка с недопускането на представители на БОЕЦ. 

Източник: OFFNews

Сподели: