Начало OFFNews Прокуратурата се самосезира за горенето на отпадъци в ТЕЦ Бобов дол
0

Прокуратурата се самосезира за горенето на отпадъци в ТЕЦ Бобов дол

0

Прокуратурата в Кюстендил се е самосезирала по медийни публикации за продължаващо изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“.

Вчера е възложена е съвместна проверка на ОДМВР – Кюстендил и РИОСВ – София. При извършен обход на територията на производствената площадка на ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД не е установено наличие на отпадъци. Не е установено и изгаряне на отпадъци, съобщават от държавното обвинение.

В деня на проверката е извършен обход и на площадката на „Хийт Енерджи“ ЕООД (в непосредствена близост до ТЕЦ “Бобов дол“), на която са съхранени неопасни отпадъци, приети от ТЕЦ „Бобов дол“.

За неспазване на принудителна административна мярка, наложена на ТЕЦ „Бобов дол“, със заповед от 3 юни на директора на РИОСВ – София, а именно: да се извърши екологосъобразно третиране на неопасни отпадъци, собственост на ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД, с общо количество 995.16 тона и намиращи се на площадка на „Хийт Енерджи“ ООД, на дружеството е съставен акт за установяване на административно нарушение, съобщават от прокуратурата.

Източник: OFFNews

Сподели: