Начало OFFNews Папата призова политиците да се вслушат в гласа на протестиращите
0

Папата призова политиците да се вслушат в гласа на протестиращите

0

Папа Франциск насочи своите мисли към многобройните протестиращи по целия свят, съобщи Vatican news. Той направи това по време на неделното си обръщение към вярващите на площада „Свети Петър“ във Ватикана.

Тези протести показват растящо разочарование пред хората, които се сблъскват с критическа политическа и социална ситуация, каза папата.

Думите му към демонстрантите бяха, че настоява те да представят своите искания „мирно, без да се поддават на изкушението на агресия и насилие“.

След това папата се обърна към политическите лидети с думите, че „те трябва да се вслушат в гласа на своите граждани и да приветстват справедливите им стремежи, гарантиращи пълно зачитане на правата на човека и гражданските свободи“.

Папа Франциск се обърна и към църковните общности в райони, преживяващи подобни протести. Той прикани тези общности да направят всичко възможно в полза на диалога и в полза на помирението.

Макар че в посланието си папата не споменава конкретна страна, световите агенции коментираха, че посланието му следва да се тълкува като подкрепа за протестиращите срещу режима на Лукашенко беларуси.

Източник: OFFNews

Сподели: