Начало OFFNews 6 институции на проверка в ресторант Воденицата, собственикът е в ареста от седмица
0

6 институции на проверка в ресторант Воденицата, собственикът е в ареста от седмица

0

В петък вечерта около 19:30 часа, когато екипът ни обслужваше пълни зали с вечерящи клиенти и очаквахме заявени резервации, работата ни бе смутена от неочаквано нахлуване на представители на НАП, РИОКОЗ, пожарната, икономическа полиция, инспекция по труда с цел акция на работното ни място – ресторант “Воденицата”. Клиентите ни видимо се притесниха и прекъснаха вечерята си, макар персоналът ни да продължи да държи на високия си професионализъм и да върши своята работа.

Това обявиха от екипа на ресторант “Воденицата” във Facebook профила на заведението.

“От седмица нашият работодател Веселин Денков е задържан по подозрение във финансова подкрепа на протестите. Пред съда той отрече това обвинение и ние сме сигурни в неговата невинност! Ако месеци наред се притеснявахме от липсата на работа заради пандемията, днес сме обезпокоени отново за работните си места, защото такива показни акции поставят под съмнение законността и справедливостта в държавата ни. Приемаме, че част от задълженията на институциите са именно проверките, но с тази масовост по-скоро изглеждат като наказателна акция. Акция не само срещу работодателя ни, но и срещу нас, които вадим хляба си по честен начин тук. Във всички протоколи от извършените проверки няма констатирани нарушения!” – твърдят още от екипа на заведението.

Кой е собственикът на ресторанта?

Собственикът на “Воденицата” Веселин Денков, известен и като Весо Брадата, беше задържан на 1 септември при опит да премине граничен пункт “Калотина” заедно с приятелката си Ивайла Бакалова.

Срещу Денков има повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. В четвъртък Специализираният апелативен съд го остави за постоянно в ареста.

“Все още се надявам да е някаква случайност, но 6 институции по едно и също време, не мога да знам какво търсеха, проверяваха всичко. Не знам с какво е свързано – това ми казаха, че неговите проблеми в момента са, защото са го видели на протестите. Ирония на съдбата е, че едно от заведенията му е точно там и той просто е минавал”, каза пред bTV Ивайла Бакалова.

Източник: OFFNews