Начало OFFNews Протестиращите изненадаха БНТ с втора блокада. Заканват се да има и трета
0

Протестиращите изненадаха БНТ с втора блокада. Заканват се да има и трета

0

С втора блокада в рамките на днешния ден протестиращи изненадаха ръководството на БНТ. Към сградата отново полетяха яйца и домати. Демонстрантите пак залепиха лепенка на централния вход на сградата с надпис „Офис на Пеевски“ и обещаха да се върнат за трети път, за да блокират входа.

Сутринта сдружение БОЕЦ отново бе пред сградата на обществената телевизия с искане за оставката на директора й Емил Кошлуков. 

Симпатизанти на БОЕЦ и на Демократична България призоваха тези, които бъдат поканени за гости на БНТ, да не идват пред централния ѝ вход, защото според тях телевизията не отразява обективно протестните им действия.

“Това е гражданска медия, а ние не можем да влезнем в нея. Тук сме да поискаме оставката на Емил Кошлуков“, заяви лидерът на движение БОЕЦ Георги Георгиев.

Участниците в протеста поискаха да се срещнат с Кошлуков, но от телевизията не ги допуснаха, защото не били в списъка за срещи с генералния директор.

“Необективни излъчвания, абсолютно необективни данни за това, което се случва, поддържа властта, която е абсолютно порочна и корумпирана“.

“Кошлуков е част от тази креатура, която в крайна сметка превърна всички медии в бухалка“, казаха участници в демонстрацията.

Пред сградата на БНТ се развяваха български знамена, също и знамето на ЕС. 

Органите на реда, охраняващи БНТ, не допуснаха протестиращите в сградата.

Източник: OFFNews

Сподели: