Начало OFFNews Напрежение на протеста в Пловдив, не пуснаха протестиращите да излязат на булевард
0

Напрежение на протеста в Пловдив, не пуснаха протестиращите да излязат на булевард

0

Стотици се събраха на антиправителствен протест в Пловдив. 

Недоволстващите скандираха: „Оставка!“

Беше организирано и шествие от пл. „Освобождение“по главната улица в Пловдив и продължи по обичайния си маршрут към Централния площад, след което яйца полетяха към сградата на бившия партиен дом, където в момента се помещава по-голямата част от общинската администрация.

Малко след това възникна напрежение на протеста, след като демонстранти се опитаха да излязат на булевард „Цар Борис III Обединител“, който не е посочен в маршрута им. Кордон от 20 полицаи застана на пътя на протестиращите. 

В призив в социалните мрежи организаторите заявиха, че демокрацията у нас е под заплаха и правят паралел със ситуацията в Беларус. Режимите в двете страни са под натиск от своите граждани и яростно се опитват да се спасят. „От Пловдив до Минск се чува само едно: Оставка, и то веднага!“, пишат те.

Те се обявиха и срещу предложения от ГЕРБ проект за нова конституция. Според тях целта на управляващите е да тупат топката и да останат още малко на власт.

От общината съобщиха, че уведомлението, което са получили от организаторите на протеста, не отговаря на предвидените в закона срокове и единствено разрешеният маршрут на протеста е по пешеходната зона на главната улица.

По-рано демонстрантите разговаряха за кратко с директора на ОД на МВР Йордан Рогачев и го увериха, че ексесии няма да има.

В града за протеста тази вечер пристигна и проф. Велислав Минеков от „Отровното трио“, предаде БНТ. 

Източник: OFFNews

Сподели: