Начало OFFNews Крайно десни заплашват организаторите на гейпарада в София
0

Крайно десни заплашват организаторите на гейпарада в София

0

Крайните националисти от „Нацонална съпротива“ подготвят провокации срещу гей парада София Прайд, насрочен за 10 юни. Това стана ясно до медийно съобщение на организацията, която се противопоставя на хомосексуализма, либерализма и на демокрацията като цяло.

„От „Национална съпротива“ искаме да информираме обществеността, че информацията, която пе******ката общност разпространява, че вече са си избрали място и ден за провеждането на извратеният им парад е невярна! Още от януари месец сме информирали Столична община, че имаме лятна кампания за почистване на боклуците в столицата и сме запазили определени дни, часове и места. Един от тези дни е именно 10.06.2017 г. на паметника на Съветската армия“, пишат неонацистите. 

От организацията посочват и че „няма да позволят на никой да им отнеме законното право на обществено-полезна дейност, за сметка на морално опасното шествие“.

„Ние отдавна сме посочили тези дати за провеждането на кампанията ни и сме готови да изчистим, както боклуците, така и човешкият упадък, който смята да присъства там. Само ще допълним, че общината по закон няма право да разрешава друго мероприятие на запазено вече място и час“, заявяват още от „Национална съпротива“.

Тазгодишното мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки и приятели е под надслов „Да прогоним предразсъдъците“ и цели да предизвика по-широк обществен дебат за толерантността и преодоляването на съществуващите предубеждения.

Шествието ще започне в 18:00 часа от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столична община.

Източник: OFFNews

Сподели: