Начало OFFNews Таяни честити победата на Борисов с месец закъснение
0

Таяни честити победата на Борисов с месец закъснение

0

Правителствената пресслужба разпространи закъсняла честитка от председателя на Европейския парламент Антонио Таяни към Бойко Борисов по повод встъпването му в длъжността министър-председател на Република България.

Тя идва три седмици след встъпването в длъжност на правителството и цял месец след изборите.

Прессъобщението на Министерски съвет е със заглавие „Антонио Таяни към Борисов: Изборният Ви успех надхвърля рамките на България“.

„Вашите сънародници подновиха отново доверието си във Вас, за да продължите европейското развитие на България. Този категоричен изборен успех надхвърля рамките на България и ни ангажира всички заедно“, посочва Таяни в телеграма, изпратена до премиера Борисов.

И още от депешата на председателя на европарламента:

„Ние трябва да бъдем готови да работим за подобряването на нашия Съюз, защото гражданите на Европейския съюз очакват една Европа по-близко до тях. Една Европа гарант на нашия суверенитет, Европа, която ни защитава”.

Таяни изразява увереността си, че Европейският парламент ще работи в тази посока:

„Очакват ни много предизвикателства – откриване на работни места, реформа на съдебната система, овладяване на миграционните потоци, борбата с тероризма. Убеден съм, че ние ще намерим общите решения на тези проблеми”.

Председателят на Европейския парламент изразява очакване българският министър-председател да се обърне към депутатите от Европейския парламент по време на следваща пленарна сесия в Страсбург.

Източник: OFFNews

Сподели: