Начало OFFNews Гърневски: Предателство към народа е да се искат избори
0

Гърневски: Предателство към народа е да се искат избори

0

Предателство към самия народ е да искаш избори в този момент, когато трябва да се избистрят мерките, да се обсъдят, всички заедно – управляващи, опозиция и президент да седнат и да обсъдят как ще стигнем до март месец. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Днес правителството ще представи нови социално-икономически мерки за справяне с кризата от коронавируса.

„По-малко хора да бъдат засегнати здравословно от самата пандемия и по-бързо да се лекуват последствията от нея в икономическите сектори, социално слаби хора има, които ще им бъде трудно да преживеят тази зима, конкретна помощ за тях да се предложи чрез общините, чрез социалните служби, всички да оцелеят тази зима“, каза Гърневски.

Според него коалицията има волята да завърши своята програма за управление в този мандат.

„Голяма част от нея е изпълнена, ако прочетем някои икономически показатели – брутен вътрешен продукт, доходите, социалните разходи, всичко това е нараснало с 3 пъти повече от времето на управлението на Орешарски. Стабилен фискален резерв, намаляване на външния дълг, това пък стана причина да ни приемат в чакалнята на еврозоната, в Банковия съюз. Това са все положителни неща“, добави депутатът.

Гърневски коментира, че полицията се държи много добре с протестиращите. Той повтори тезата си, че на протестите има три групи хора.

„Едната група са обикновените превратаджии, които искат да свалят това правителство, начело с президента Радев, който наруши Конституцията многократно вече. Втората група са „маргинални партийки, които са подпомагани от една група, наречена „ултраси“ – които се опитват да окървавят по някакъв начин протестите. Третата група са интелигентни млади хора, които искат някаква промяна, но не са я формулирали каква е. Тази група трябва да намери сили и да бъде разграничена от останалите, второ – да излъчи свое представителство, да седне да обсъди какво точно искат да се промени в България. Защо не да седнат с управляващите, за да чуят и другата страна. И да си създадат собствен политически проект, няма лошо с тази енергия, да се явят нови хора, да отидат на избори“, разясни бившият син кмет на Пловдив.

Той беше категоричен, че демокрацията не става с куршуми, счупени бутилки и хвърляне на тонове боклуци пред сградата на Министерския съвет.

Гърневски изрази учудването си защо хората искат оставката на главния прокурор.

„Защо, след като 30 години никой не посмя да пипне „недосегаемите“ олигарси, които станаха олигарси по време на прехода, когато и Бойко Борисов го няма, и ГЕРБ го няма. Всички до един номенклатура на бившата БКП на Държавна сигурност. И когато започнаха да търсят какво са смъкнали, образно казано, от кожата на народа през този преход, и се намери един главен прокурор, който каза, че няма за никой милост, прибра в арестите трима крупни олигарси от най-крупните – единият в Дубай, другият в Белград, това е втората причина от протеста и това, самият президент да застане начело на тази битка срещу демокрацията и срещу правораздаването. Да застанеш на страната на беглеца с 19 повдигнати обвинения срещу онези, които са повдигнали обвинението, това е престъпление срещу правовата държава, към която се стреми България“, коментира депутатът.

Източник: OFFNews

Сподели: