Начало OFFNews Над 16 млн. заразените с коронавирус по света
0

Над 16 млн. заразените с коронавирус по света

0

Над 16 милиона души по света за заразени с новия коронавирус, съобщава американският университет „Джонс Хопкинс“. 

Заразените по света са 16 046 986, като от тях 644 582 са починали от усложнения, причинени от новия коронавирус. 4 178 021 са случаите в САЩ. Следват Бразилия с 2 394 513 случая на зараза и Индия с 1 385 635 случая на зараза. 

Виетнам отново въведе ограничения в един от най-популярните си морски курорти, след като втори човек се оказа заразен с коронавируса. Това са първите случаи на локално заразяване в страната от над три месеца, предаде АП. 

Властите на Дананг в Централен Виетнам забраниха събиранията на над 30 души на обществени места, както и спортни, културни и религиозни събития в града с население 1,1 милиона души. Увеселителните паркове, козметичните салони, баровете и клубовете са затворени. 

Днес бе потвърдено, че 61-годишен мъж е заразен ден след като 57-годишен мъж даде положителна проба за коронавируса. И двамата са в критично състояние. Екип от лекари, които успешно излекуваха британски пилот от Ковид-19, долетяха в Дананг, за да помогнат в лечението на пациентите.
Здравните работници не са успели да установят връзка между двамата мъже или да проследят източника на зараза. Има сведения, че и двамата през последния месец не са напускали града, в който няма Ковид-19 от април. 

С новозаразените случаите на коронавирус във Виетнам стават 418, като няма нито един починали.

Източник: OFFNews

Сподели: