Начало OFFNews Отново протест заради детска градина в Манастирски ливади
0

Отново протест заради детска градина в Манастирски ливади

0

Граждани от столичния квартал “Манастирски ливади“ излязоха на протест, блокирайки за кратко булевард „Тодор Каблешков“ на кръстовището с ул. Боянски водопад“, заради строеж върху терен за детска градина. Плановете са вместо нея, на мястото да бъде построено частно училище.

Заради острия недостиг на детски градини в квартала демонстрантите поискаха строежът да бъде спрян или кметът Йорданка Фандъкова да подаде оставка.

Жителите протестират срещу решението на главния архитект Здравко Здравков да бъде променен планът за регулация и застрояване на терена.

„Нито една детска градина, нито една ясла, нито едно училище и те тихомълком разрешават на терена да се строи частно училище. Първо, няма общински такива, а те го дават за частно. Кварталът и без това няма улици, и без това е презастроен и само ще се задръства“.

“Общината ни прескача и не се интересува от обществения интерес, а само и единствено от частния“. – заявиха протестиращи, цитирани от БНР.

След протеста от Столичната община обясниха, че през май със Заповед на главния архитект е запазено предназначението на имота. Предишните намерения на частния собственикда се смени предназначението в терен за жилищно застрояване не са получили одобрение. Сега реално се запазва отреждането на имота за образователни нужди, допълва БНР.

Източник: OFFNews

Сподели: