Начало OFFNews Паргов: Днес в София показахме, че след 129 години Бузлуджа продължава да вдъхновява
0

Паргов: Днес в София показахме, че след 129 години Бузлуджа продължава да вдъхновява

0

Днес в София показахме, че след 129 години Бузлуджа продължава да вдъхновява последователите на лявата идея. В непривична и необичайна обстановка спазихме традицията и отбелязахме създаването на нашата партия.

Това каза председателят на софийската организация Калоян Паргов след националния митинг-протест на БСП, който премина под мотото „Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България“.

„Не беше истински празник. Не само, защото бяхме далече от историческия връх, а и заради това, че не е време за празнуване. Пулсът на обществото отмерва справедливия протестен гняв на хората срещу безцеремонното отношение на управляващите към бедността, демократичните принципи, държавността и Конституцията, към циничното им толериране на корупцията и злоупотребата с власт“, заяви Паргов.

По думите му партията на Борисов и „Патриотите“ отказват да чуят гражданите: „Смятат, че с политическата бурлеска, която ни предлагат, могат да заблудят българите. Но хората искат абсолютна промяна и ще я отстояват докрай. Единственото решение е предсрочни избори“

„Благодаря на всички социалисти от цялата страна, с които заедно показахме, че помним, следваме и отстояваме заветите на учредителите на нашата партия. Благодаря на хилядите софийски социалисти, които отново бяха в първите редици на националния митинг-протест на БСП. Благодаря на стотиците младежи, които внесоха много емоция и енергия по време на шествието и пред трибуната срещу Министерски съвет“, изрази признателността си към участниците в събитието Калоян Паргов.

Източник: OFFNews

Сподели: