Начало OFFNews Ден 16: Протестът блокира осем ключови точки в центъра на София
0

Ден 16: Протестът блокира осем ключови точки в центъра на София

0

За шестнадесета поредна вечер хиляди демонстранти се събраха в центъра на София, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Към 18 ч. „Отровното трио“ – Бабикян, Минеков и Хаджигенов, алармираха във Facebook, че Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (по-позната като ДАИ) е задържала камиона с озвучаването за протеста.

„В продължение на час и половина не му разрешават да влезе в София, за да се състои митингът срещу властта“ – съобщиха още от „Отровното трио“. Чак към 19:50 ч. камионът с озвучаването най-после пристигна пред МС. 

Към 20:10 ч. пъдпъдъчи яйца полетяха по сградата на правителството.

Към 21:00 ч. протестът взе решение да блокира осем ключови точки в центъра на София – Орлов мост, Паметника на Васил Левски, „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“, Попа, Площад „Македония“, „Дондуков“ и „Раковски“, „Фритьоф Нансен“ и „България“, Лъвов мост.

Следим протеста на живо, очаквайте информация, снимки и видео на живо.

Хронология на протеста:

22:09 ч. – Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и председателят на БСП Корнелия Нинова остават блокирана в сградата на БНТ след участието им в „Панорама“. Полицията се чуди през кой от входовете да ги изведе. Около стотина демонстранти са около сградата на БНТ и очакват Дариткова. Те са мирно настроени и желаят единствено да я освиркат.

22:00 ч. – Блокадата на „Фритьоф Нансен“ и „България“ 

21: 49 ч.Част от демонстрантите в момента са и пред сградата на БНТ. В ефира на БНТ 1 тече „Панорама“, а гости в предаването са Даниела Дариткова и Корнелия Нинова. 

21:40 ч. – Протестът се разпредели неравномерно към точките, предвидени за блокиране. На Орлов мост, например, има много хора. Затова и там прозвуча призив с мегафон част от демонстрантите да се насочат към „Фритьоф Нансен“ и „България“. 

21:08 ч. Протестът ще блокира Орлов мост, Паметника на Васил Левски, „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“, Попа, Площад „Македония“, „Дондуков“ и „Раковски“, „Фритьоф Нансен“ и „България“, Лъвов мост

20:30 ч. – Един от днешните плакати.

20: 19 ч. – Ето и протестиращите, които днес донесоха пъдпъдъчите яйца

20: 10 ч. – Демонстрантите хвърлят пъдпъдъчи яйца по сградата на правителството.

„Върнете му яйцата, че много го е страх този пъдпъдък. Хубаво е да има малко топки този човек, върнете му яйцата“ – призова Арман Бабикян от „Отровното трио“.

19: 50 ч. – Задържаният от ДАИ камион с озвучаването за протеста най-после пристигна пред МС. Демонстрантите аплодират пристигането на камиона.

19: 45 ч. – Протестът, организиран от Манол Глишев, се премести близо до стълбите на БНБ.

19:40 ч. – Волейбол на жълтите павета

Снимки: Стефан Йончев / OFFNews

Източник: OFFNews

Сподели: