Начало OFFNews Демократична България ще изпрати на всички български прокурори сигнал с нарушения на Гешев
0

Демократична България ще изпрати на всички български прокурори сигнал с нарушения на Гешев

0

Подготвили сме и утре ще изпратим до всички български прокурори отворен сигнал с нарушения на Иван Гешев на Наказателния кодекс – да се сезират. Има конкретни текстове, включително за използването на СРС-та не за целите на правосъдието, а за целите на пропагандата. 

Това съобщи пред bTV съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. Поводът е решението на Конституционния съд, от което става ясно, че няма конституционна пречка всеки прокурор да разследва главния, като в този случай разследваният не упражнява контрол над разследващия.

1800 са българските прокурори. Искам да видим има ли един, който – окрилен от това решение на КС – ще погледне истината в очите и ще приложи закона. Хайде да пробваме, призова Христо Иванов.

Търсим някой в тази държава с елементарен гръбнак да започне процедура срещу това безправие. Гешев е една от централните причини за цялата политическа нестабилност, която се случва в България, каза съпредседателят на “Демократична България”.

Проблемът с Борисов и проблемът с Гешев е, че те са едни публични слуги на скритата власт в България, която в момента се олицетворява от Пеевски, Доган, от Сараите. Това изкара хората, това е червената нишка, която тръгва от Росенец и води до днешните оставки, коментира Христо Иванов.

Източник

Сподели: