Начало OFFNews Борисов уволни зам.-министъра на икономиката Лилия Иванова
0

Борисов уволни зам.-министъра на икономиката Лилия Иванова

0

Рокадите в правителството продължават. Извън обявените министерски смени премиерът е уволнил Лилия Иванова като зам.-министър на икономиката, съобщава пресслужбата на Министерския съвет. Иванова си отива заедно с министър Емил Караниколов, на когото бе и началник кабинет.

Рокадите в кабинета: отиват си Горанов, Маринов, Караниколов и Ангелкова (обновена) 10:48 ч.  

На поста се назначава Яна Топалова – магистър по бизнес администрация от частното Международно висше бизнес училище – Ботевград.

Трудовият ѝ стаж е в държавната администрация, притежава ръководен опит в областта на международното сътрудничество, европейски програми и проекти – пишат от МС.

„Промяната в политическия кабинет цели ускоряване на сроковете на изпълнение на мерките за подпомагане на бизнеса в условията на пандемията от COVID-19 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, провеждането на проактивна политика с малкия и среден бизнес и разработването на нови чуждестранни пазари за български стоки и производители“, се казва в прессъобщението.

Отиващата си Лилия Иванова е възпитаник на добричката немска гимназия и Юридическия факултет на Софийския университет. Била е адвокат в областта на гражданското и търговското право. От 1998 г. досега заема последователно длъжностите началник-кабинет на министъра на културата, съветник в Министерския съвет, директор на дирекция в Министерството на държавната администрация и административната реформа, главен секретар в Министерството на земеделието и храните, в Министерството на здравеопазването и в Министерството на младежта и спорта. Била е член на Борда на директорите на Европейския институт по публична администрация, Маастрихт, Холандия като представител на Република България, автор е на публикации и на книгата „Обслужване „на едно гише“. Специализирала е „Банково право“ в Австрия, била е стажант-адвокат в Германия, преминава специализации по публично-частно партньорство и проектен мениджмънт в Ирландия, Испания и Великобритания. Обучавана е в ЕNA, Париж.

Източник

Сподели: