Начало OFFNews Борисов: След мандата отивам да си ръководя партията и да си укрепвам структурите в нея
0

Борисов: След мандата отивам да си ръководя партията и да си укрепвам структурите в нея

0

Бойко Борисов желае да се оттегли от премиерския пост, но не под натиска на протест, а след края на третия си мандата си. Това стана ясно от брифинга, на който той обяви рокадите в кабинета в присъствието на лидерите на коалиционния партньор „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов (вицепремиер и министър на отбраната) и Валери Симеонов.

„Аз съм казал много добре, след мандата отивам да си ръководя партията и да си укрепвам структурите, защото всички я ръфат отстрани“, заяви Борисов, след като каза, че от правителството си отиват Владислав Горанов, Емил Караниколов, Младен Маринов и Николина Ангелкова. Кирил Ананиев от здравен министър става финансов. 

100% сме ангажирани с правителство и се допускат грешки в самата партия. Контролът в нея е занижен, защото всички уважавани от партията хора са заети или с министерства, или с кметства, или са депутати, обясни Борисов. 

След въпрос на журналист за исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев на започналите на 9 юли протести министър-председателят заяви: „Аз знам мечтите на Христо Иванов отдавна да е главен прокурор. От това, което услужливо се забравя: да получаваш предварително съдебни решения е много приятно, нали? Който може, да го постигне. Ние не сме могли. Да овладееш и прокурорите – също, което ние не сме могли“.

Все пак той се разграничи от действията на обвинител №1 с думите: „Категорично съм против всякакви показни акции. Оттук нататък си има институции, които по демократичен път (избират главен прокурор-бел.ред.). След това има повторен етап за издаване на укази от президента. Всичко това е извървяно“. 

Той коментира и арестите на хора от властта, като увери, че бил научил от медиите за ареста на бившя министър на околната среда Нено Димов и на други зам.-министри.

Източник

Сподели: