Начало OFFNews ЦИК трябва да започне с летящ старт, обяви Камелия Нейкова
0

ЦИК трябва да започне с летящ старт, обяви Камелия Нейкова

0

Централната избирателна комисия трябва да започне с летящ старт.

Това каза Камелия Нейкова, която бе предложена от “Има такъв народ”  за председател на ЦИК, по време на изслушването при президента на номинираните за членове и ръководство на комисията.

Изборите са много скоро. Както се чува, ще са на 11 юли, което означава, че още в първите дни трябва да започнем с решения. Някои от срокове са 57 дни, други 53 дни. Предстои ни усилена работа. Новите промени в Изборния кодекс са предизвикателство“, добави тя. 

Нейкова уточни, че е привърженик на машинното гласуване. То не позволява недействителни бюлетини. Машинният протокол ще улесни до голяма степен работата на членовете на секционните избирателни комисии. Трябва да мислим и за тях, както и за цялата изборна администрация, за да се работи в по-нормална обстановка. Никога не съм одобрявала хората да стоят по цели нощи и да не могат да си предадат протоколите, уточни Нейкова. 

Тя призова политическите партии и коалиции да заложат на хора с дългогодишен опит, които наистина ще поемат отговорността да са членове на секционни комисии. Много е важен и въпросът за логистиката на машините, заяви още Нейкова.  

Източник: OFFNews