Начало OFFNews Цветанов: Правителството променя позиции, кога е искрено с хората?
0

Цветанов: Правителството променя позиции, кога е искрено с хората?

0

Наблюдаваме промяна в поведението и позициите на правителството по ключови теми.

„Републиканци за България“ ще е гарант за евроатланстическия път на страната и доказателството за това е, че позицията за прокарването на руските проекти от страна на правителството, както и рискът, който пое страната ни със заема от 3 млрд. лв. за изграждането на „Турски поток“ и извеждането като приоритет на АЕЦ „Белене“, в третия управленски мандат на ГЕРБ, няма да се повторят. Това заяви лидерът на РБ Цветан Цветанов на среща с привърженици във Варна. Той и зам.-председателят Павел Вълев са на обиколка в региона. 

Кога правителството е откровено към избирателите си, попита Цветанов и даде за пример, че през първия управленски мандат ГЕРБ е била за прекратяване на изграждането на АЕЦ „Белене“, а сега е променила рязко позицията си.

Необходимо е да се обърне внимание на енергийните проекти и да има реалната диверсификация. Основен приоритет за Републиканци за България ще е да бъдем част от силна и обединена Европа и да подкрепяме силното трансатлантическо партньорство със САЩ, което ще е гаранция за сигурност и развитието на страната ни, подчерта Цветанов, цитиран от пресцентъра на партията.

Той изтъкна и други теми, по които се наблюдава промяна в поведението и позициите на правителството и това са Триморието и изграждането на 5G мрежите, които изведнъж са се превърнали в приоритети. Това е правилно, но закъсняло решение, смята Цветанов. 

Зам.-председателят Павел Вълнев изтъкна мотивите си да се включи в политическия проект. Основното за него е, въпреки че 20 години живее и работи в Америка, желанието му е повече българи зад граница да се върнат в България, а ако не, то поне да инвестират в Родината си.

„Аз влизам в политиката, не да искам и да взема нещо, а да помогна с каквото мога. Искам да има повече условия за развитие на българите“, заяви зам.-председателят на партията. Той уточни, че не иска да стане депутат и изтъкна, че е с двойно гражданство, но това не означава, че ще остане пасивен и няма да е съпричастен с проблемите в страната, затова влиза в политиката.

Панайот Кискинов ще отговаря за Републиканци за България за област Варна, Младен Македонски за община Варна, а Веселин Василев от Изпълнителния съвет на партията ще поеме фунците за координацията между областите Русе, Търговище, Силистра, Разград, Добрич и Варна. 

До дни ще заработи централният офис във Варна, а след това и тези по кварталите на града. Според Цветанов най-важно е разширяването на структурите на ПП „Републиканци за България”, както и да се обърне внимание към негласуващите граждани, изповядващи идеи център-дясно. 

Източник: OFFNews