Начало OFFNews Уволниха директора на ИА ”Медицински надзор”
0

Уволниха директора на ИА ”Медицински надзор”

0

Със своя заповед министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов освободи от длъжност изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор” (ИАМН), Росен Иванов.

Причина за решението на министъра е извършена от дирекция „Вътрешен одит” проверка, която констатира редица нарушения и препоръчва смяна на ръководството на Изпълнителната агенция, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

За временно изпълняващ длъжността „изпълнителен директор” на ИАМН е определен Мирослав Мутафчийски, досегашен заместник на титуляра в агенцията.

Росен Иванов беше назначен със заповед на бившия министър на здравеопазването Кирил Ананиев от 1 април 2019 г. Преди да заеме този пост е ръководил Инспектората на Министерството на здравеопазването. През годините е бил държавен инспектор в инспектората на Министерския съвет. През 2013 г. е бил началник на политическия кабинет на министъра на отбраната в служебното правителство, а преди това е работил като главен юрисконсулт в министерството. Росен Иванов е магистър по право и философия от Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Източник: OFFNews