Начало OFFNews Тръгва третият лъч на метрото, БОЕЦ организира протест
0

Тръгва третият лъч на метрото, БОЕЦ организира протест

0

Третият лъч на метрото тръгва от квартал “Хаджи Димитър” до “Красно село”. Пътуването за гражданите ще бъде безплатно днес, първите мотриси ще потеглят след 14 часа. 

Новите станциите са “Хаджи Димитър”, “Театрална” на Театър София, “Орлов мост”, “Патриарх Евтимий”, НДК, “Медицински университет”, бул. “България” и “Красно село”. Превозването на пътници ще се осъществява с двайсет чисто нови, модерни метровлака “Инспиро” с възможност за безпилотно управление.

На пероните са монтирани автоматични, предпазни врати. Общото времетраене на пътуването от квартал “Хаджи Димитър” до квартал “Красно село” ще отнема около 15 минути. 

От гражданското сдружение БОЕЦ пък организират протест на откриването на метро 3 на станция “Медицински университет”. 

“Чувствайте се поканени на откриването на третата линия на софийското метро, както и да зададете на г-жа Фандъкова въпроси за: ремонтите на ремонтите на ремонтите, обществените поръчки, презастрояването, чистотата на въздуха, устройствения план, паркирането и транспорта, детските градини, сметосъбирането и рециклирането, кучетата, финансите на общината, горенето на боклук в ТЕЦ София, общинските имоти и фирми…”, пише в организираното от БОЕЦ събитие във Фейсбук. 

Източник: OFFNews