Начало OFFNews Трифонов към избирателя: И с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев
0

Трифонов към избирателя: И с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев

0

Лидерът на “Има такъв народ” и шоумен Слави Трифонов отново излезе с публикация във Фейсбук по казуса с плагиатството на Петър Илиев.

В нея той се обръща към симпатизантите и участниците на “Има такъв народ” с думите: “Ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев. Затова се налага да бъдеш перфектен”.

Трифонов предупреждава, че не може да се произнесе дали номинирания от него за силов вицепремиер и вътрешен министър Илиев е плагиатствал, или не, “защото не сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно”. Това вчера направиха компетентните – Етичната комисия на Софийския университет, която установи категорично плагиатство, препоръча уволнението на преподавателя от Юридическия факултет и ректорът проф. Анастас Герджиков вече предприе стъпка в тази посока.

В поста си лидерът на ИТН омаловажава заключението на комисията – че са преписани десетки страници от труда на доц. Наталия Киселова – с думите, че “това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна”.

Давност за тези случаи обаче няма. А че се е случил, потвърждават с имената си ръководството и членовете на комисията.

Трифонов не беше единственият с изказване по темата днес. Бившият депутат от ИТН Филип Станев заяви пред БНР, че Илиев носи отговорност за това, което е извършил и в синхрон с Трифонов подчерта, че то е било много назад във времето. Това се е случило във време, когато ние дори не сме работили с него по референдума, добави той.

“Ако този казус продължи да се развива, то той ще бъде решен от съд”, каза още Станев, без да уточни кой кого ще съди, дали Илиев – Софийския университет, дали ИТН ще бъдат страна, или има предвид нещо трето.

Станев увери, че ИТН стоят зад “своите хора”, но нямат провиденческа мисъл, за да знаят как ще се развият събитията или да могат да проверят всичко за всеки.

Въпроса дали лидерът на ИТН Слави Трифонов ще бъде в партийните листи за парламентарния вот на 14 ноември Станев отклони така: “Силно се надявам Татяна Дончева да не участва в листите на “Изправи се.БГ! Ние идваме!”.

По думите на сценариста “със Слави Трифонов даваме пример на останалите как не е задължително партийният лидер да бъде бащица на нацията – да застане начело и да поведе към светлите бъднини. Без обединение на нацията не може да се случи нищо добро, защото не може един човек да оправи нещата”. Сред “останалите” вероятно не попада ГЕРБ, чийто лидер има същия подход към Народното събрание.

Станев прогнозира, че Трифонов ще продължи да бъде “толкова активен във Фейсбук”, както и че ще има промени в листите. Побърза да увери, че ИТН няма проблем с кадровата политика.

Станев коментира и думите на Кубрат Пулев за дънките на бившия депутат. Според него боксьорът е използвал неприличен израз. “Не съм се почувствал обиден, разбирам какво прави той – шоу. Може да съм направил сбъркан дрескод, за който съжалявам, но това не е било неуважение към държавата и гражданите.” 

Източник: OFFNews