Начало OFFNews Трайчо Трайков: Трима цивилни полицаи гонеха и събориха младеж пред очите ми, защото бягал от тях
0

Трайчо Трайков: Трима цивилни полицаи гонеха и събориха младеж пред очите ми, защото бягал от тях

0

Целта е да бъдат отблъснати хората, които искат да протестират мирно.

Така кметът на столичния район “Средец” Трайчо Трайков коментира размириците от тази нощ в центъра на София. Той разказа за опит на арест на младеж, на който е станал свидетел. 

Вървях по Леге и видях, че трима цивилни преследват четвърти и го събориха на земята в движение. Като районен кмет имам задължения за сигурността. Отидох при тях и се легитимирах като кмет, те пък се легитимираха като полицаи. Попитах ги какво е направило момчето, очаквах да ми кажат, че ги е напръскало със спрей, хвърляло е нещо по тях. Но те ми отговориха, че е бягал. Дойдоха униформени, качиха го в джипа, междувременно дойдоха много хора, автомобилът не можеше да тръгне, дойде и адвокат, но междувременно прецениха, че трябва да бъде освободен, разказа Трайков

Ако наистина провинението му е било само това, че е бягал – ми всеки човек, ако го гонят трима, които не знае какви са, ще бяга, каза още Трайчо Трайков. 

Според него не е проблем едно откъртено паве – независимо че жълтите павета са символ на София, а защо не е арестуван човекът, който го е изкъртил. Проблем са действията на полицията, заключи кметът от ДБ. 

Източник: OFFNews