Начало OFFNews Тома Биков: Правителството не може да подаде оставка след атака на криминалния контингент
0

Тома Биков: Правителството не може да подаде оставка след атака на криминалния контингент

0

По никакъв начин не можем да си позволим да обсъждаме въпроса за оставка на правителството след случилото се снощи. Това означава да подадем оставка след атака на криминалния контингент. Това ще постави в риск всяко следващо българско правителство да бъде свалено по този начин. 

Това обяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков по бТВ. По думите му политическата отговорност за снощните размирици носи президентът Румен Радев, а техническата отговорност е на официалните организатори на протеста от „Отровното трио“. В продължение на няколко дни имаше директни призиви от тези хора за насилие, за идване на винкелите и това се случи вчера. „Отровното трио“ превърна протестиращите хора, тези с чисти сърца, във фон и масовка на криминалния контингент, допълни Биков.

Г-н Биков не е чул какво каза президентът Румен Радев вчера, защото напуснаха пленарна зала. А то беше, че не бива да се стига до агресия. Призивът беше за мирен протест. Единственият, който може да носи политическа отговорност за агресията на протеста, е премиерът Бойко Борисов, защото тя е вследствие на неговата упоритост да не подаде оставка“, заяви пък Христо Проданов, депутат от „БСП за България“. 

Това, което е най-адекватно да се случи в момента, е оставка и нови избори, за да се види какви са електоралните нагласи на българските граждани, заяви той.

Източник: OFFNews