Начало OFFNews Страната не е имала премиер като мен досега…
0

Страната не е имала премиер като мен досега…

0

Страната не е имала премиер като мен досега – амалгама между хуманитарно образование и бизнес опит, заяви в интервю за “Панорама” на БНТ кандидатът на Има такъв народ за премиер Пламен Николов.

Той обясни, че преди две седмици е имал разговор със Слави Трифонов, по време на който е станало ясно, че кандидатурата му за министър-председател е “един добър вариант въобще за Има такъв народ”.

Между нас има изградено доверие, ние се познаваме от преди три години, още по времето на кастингите за политици, веднага след референдума, каза Николов.

На въпрос, предимство или недостатък е това, че хората не го познават, Николов отговори, че в известен смисъл е и двете:

“От една страна е недостатък, защото нямат пряк поглед върху моята кариера, не познават начина, по който работя. А е предимство, защото със сигурност страната не е имала премиер като мен досега. Човек, който идва от бизнес средите, човек, който има от една страна хуманитарно образование и бизнес опит, тоест аз съм една възможна амалгама между двете неща. Мисля, че не сме имали подобна констелация принципно в нашия политически живот.”

Кандидатът на “Има такъв народ” за премиер отказа да коментира персоналния състав на бъдещия кабинет, както и дали служебни министри ще влязат в него.

Очаквайте подробности.

Източник: OFFNews