Начало OFFNews Случаят Навални: мръсната игра на Кремъл
0

Случаят Навални: мръсната игра на Кремъл

0

След отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал в Солсбъри преди две години, Русия настояваше британското правителство да включи Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) в разследването на случая – международна организация, в която членува и Руската федерация.

Когато британците го направиха, Москва започна кампания за дискредитиране на организацията.

След отравянето на руския опозиционен политик Алексей Навални федералното правителство на Германия се обърна директно към ОЗХО и по този начин осигури достъп на Русия до цялата необходима информация.

И какво прави Кремъл сега? Увещава Германия за сътрудничество. Лесно е да си представим какво ще се случи, ако германската съдебна система предостави достъп до своите доказателства на руските власти: Москва ще ги отхвърли като неправдоподобни, непълни и т.н.

До следващата дезинформационна кампания

Да се надяваме, че федералното правителство няма да бъде разколебано от атаките, идващи от Москва, и ще се придържа към позицията си, че използването на забранено химично бойно вещество не е двустранен въпрос. При никакви обстоятелства руските следователи не трябва да бъдат допускани до самия Навални. Това би било неразумно не само по отношение на него и неговите близки.

Каквото и да чуят следователите на Путин, в една изкривена форма то ще бъде употребено в следващата дезинформационна кампания на Кремъл.

Дойче веле

Източник: OFFNews