Начало OFFNews Първан Симеонов: Протестът бетонира Борисов, той така е притиснат в ъгъла, че не може да стигне до вратата
0

Първан Симеонов: Протестът бетонира Борисов, той така е притиснат в ъгъла, че не може да стигне до вратата

0

Протестът бетонира Бойко Борисов. Това е парадоксално, но той така е притиснат в ъгъла, че няма как да стигна до вратата. 

Това коментира социологът Първан Симеонов по бТВ. Според него вече е късно за оставка на Борисов. Той е приел противопоставянето с президента Румен Радев като въпрос на честта, а протестиращите не му дават възможност да напусне в подходящ момент. 

Подкрепям радикализацията на протеста, но – в такава ситуация винаги е важно колко е радикализацията, защото останалите хора, които подкрепят протестите, след 2 септември си казват “Не искаме чак толкова много”, обясни Симеонов. По думите му Борисов изчаква протестиращите да направят достатъчно грешки, за да намалее подкрепата за тях, както и да се партизира недоволството. Това вече се случва, протестът заприлича все повече на предизборна кампания, обясни шефът на Галъп. 

Очаквам президентът Радев да дава гориво на протеста, той е с най-висок рейтинг и ще печели от антиправитествените митинги и шествия, каза още Радев. 

Според социолога Мира Радева Борисов е направил много грешки. Тя като определи като неадекватно поведението му да обикаля с джипа и да разказва за постиженията на правителството, когато навсякъде му искат оставката. Срещнах се с много хора в последно време, всички питат “Според Вас какво ще стане”. Това трябва да отговори Борисов, каза Радева. 

Източник: OFFNews