Начало OFFNews Промяната е неизбежна. Протестът не е на мафията, а на българския народ
0

Промяната е неизбежна. Протестът не е на мафията, а на българския народ

0

Президентът Румен Радев обяви във фейсбук профила си, че протестите не са на контрабандистите и на мафията, а на българския народ.

Той призова хората на площада да не се поддават на провокации.

Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт, категоричен е държавният глава.

Според него промяната е неизбежна и всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата.

Ето и цялата позиция на президента:

Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата.
Призовавам всички на площада днес да не се поддават на провокации. Отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР.

Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем.

Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт.

Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата.

Източник: OFFNews