Начало OFFNews Прокуратурата разследва как е лекуван починалият абитуриент с COVID-19
0

Прокуратурата разследва как е лекуван починалият абитуриент с COVID-19

0

Започва разследване на смъртта на починалия 19-годишен абитуриент с коронавирус.

Софийска градска прокуратура ще ръководи разследването за смъртта на младежа от Велико Търново, съобщават оттам.

Той е лекуван в болница “Д-р Стефан Черкезов” в Търново.

Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31.07.2020 г. в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ АД гр. Велико Търново, поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, е била причинена смъртта на Х.И.Д. – престъпление по чл.123, ал.1 от НК – пишат от прокуратурата.

Разследването по делото ще се извършва от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура. Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на младежа.

С оглед значителната правна сложност на случая и необходимостта от предприемане на мерки за осигуряване на своевременно и законосъобразно извършване и приключване на разследването е сформиран екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него.

Източник: OFFNews