Начало OFFNews Превозвачи с джипове протестираха в защита на свой колега
0

Превозвачи с джипове протестираха в защита на свой колега

0

Шофьори на джипове към Седемте рилски езера протестираха пред полицейското управление в Дупница в защита на свой колега.

Те искат той да бъде пуснат от арест, където е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане и опит да прегази полицай в района на лифта на Седемте рилски езера вчера, но това според колегите на шофьора не отговаря на истината, съобщи БНР.

Към 10:30 ч. част групата си тръгна, но се очакват да пристигнат още от района на лифта в курорта Паничище.

Превозвачите казват, че ще са пред управлението, докато колегата им не бъде освободен. По тяхната версия той е бил подгонен от бял джип с благоевградска регистрация и без никакви отличителни знаци, уплашил се и тръгнал надолу с джипа.

“Туристи не сме возили, бяхме в гората за гъби, вместо да търсят изчезналия Янек Миланов, те се занимават с нас”, коментираха още те.

Говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка каза, че в събота на Паничище е имало инцидент, при който е задържан 32-годишен мъж. Той не се е подчинил на полицейско разпореждане и е направил опит да прегази полицай. По случая е образувано досъдебно производство

От 13 август движението на джипове в района на Седемте рилски езера и в района на лифта е забранено по нареждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

Източник: OFFNews