Начало OFFNews Правосъдие за всеки: Уличният натиск да не спира до изборите
0

Правосъдие за всеки: Уличният натиск да не спира до изборите

0

Първият протест за годината на инициатива “Правосъдие за всеки”, който по традиция се провежда всяка сряда пред Съдебната палата, тази вечер беше подкрепен и от демонстрантите от “Системата ни убива”.

Адвокат Петромир Кънчев от “Правосъдие за всеки” заяви, че хората от протеста не трябва да се прибират. Той призова протестиращите да се включат в изборите като застъпници и наблюдатели: “Бяхме хиляди по площадите, сега трябва да сме хиляди до урните.”

Освен че уличният натиск не трябва да спира до изборите, ставайте застъпници, ставайте набюдатели. Не давайте възможност на властта да прави каквото си иска, призова и адвокат Росен Рашков.

Емил Георгиев съобщи, че протестите продължават и тази година – със същите искания, докато целите не бъдат постигнати: “Искаме правосъдие за всеки и ще го постигнем.”

Адвокат Велислав Величков съобщи, че инициатива “Правосъдие за всеки” ще иска еднозначни отговори от партиите, които се включиха в протестите миналото лято, дали ще подкрепят предложената съдебна реформа: “Ако тези хора не отговорят, не гласувайте за тях.”

Протестът завърши с шествие до Ларгото.

Източник: OFFNews