Начало OFFNews Почина актьорът Иван Налбантов
0

Почина актьорът Иван Налбантов

0

След кратко боледуване на 80-годишна възраст почина актьорът Иван Налбантов, съобщават от трупата на театър “Българска армия”.

Иван Налбантов е роден на 5 август 1940 г. в с. Каравелово, Пловдивско. През 1965 г. завършва актьорско майсторство в класа на проф. Кръстьо Мирски.

Стъпва на сцената на театър “Българска армия” още като студент в пиесата на Магда Петканова „Апостолът на свободата”.

Играл е и цар, и селянин, превъплъщавал се е в многобройни образи на български класици и съвременни автори. Изградил е и незабравими роли от руската драматургия.

В последните години от живота си той направи режисьорски спектакъл по стиховете на Иван Вазов „Урок по български”, предавайки на младите си колеги цялата любов, знание и талант, натрупани в годините, а на камерна сцена „Миракъл” игра затрогващо с партньорката си от младите години Меглена Караламбова в спектакъла „Балдахинът”.

През 2019 година Иван Налбантов получи най-голямото признание от своите колеги, които го удостоиха с „Аскеер” за цялостен принос в театралното изкуство.

Последно сбогом с Иван Налбантов ще си кажем на 12 май в 11 ч. в театър “Българска армия”, съобщиха от трупата на театъра.

Източник: OFFNews