Начало OFFNews Полицията арестува водни пистолети на протеста (снимки)
0

Полицията арестува водни пистолети на протеста (снимки)

0

Шестима души са задържани на днешния протест, а двама са обявени за издирване, обяви Тони Тодоров, зам.-началник на Отдел “Охранителна полиция” в СДВР по повод протестите, които бяха проведени днес сутринта.

От задържаните – трима са носили забранени предмети, а един е бил без документи за самоличност. Те са отведени в районните управления.

Полицията обяви, че по-рано днес в Градската градина и района са намерени много камъни, 10-литрова туба с цветна течност, 9 половин литрови шишета с течност, както и метални пръти.

“Част от нещата, които намерихме, са доста обезпокояващи при евентуално използване на протеста. Намерихме много камъни, които бяха струпани на купчини. Има и предмети, които са останали от вечерта и са попаднали случайно тук”, каза Тодоров.

Той каза, че все още нямат идея кой е оставил тези предмети.

“Можем да предположим, че са оставени с някаква цел. Най-вероятно някои лоши хора искат нещо да се случи. В момента се преглеждат записите от камерите в района”, каза още Тодоров.

С изградените пунктове се опитваме да преодолеем това. Постоянно работим и има резултат. Тук сме да опазим обществения ред, коментира Тодоров по повод ситуацията на 2-и септември, когато множество бомби и павета бяха хвърляни от агитки по органите на реда.

“Някои от ораторите на протестиращите спекулират с това, което се извършва от служителите на МВР, но това не е коректно. Желанието на всички е да се провежда този протест по мирен път”, каза още Тодоров.

От Нова телевизия предположиха, че водните пистолети могат да бъдат напълнени със спирт, запалителна течност или други опасни вещества.

“Това вероятно е бил мотивът на полицията да не допуска подобни предмети на площада”, написа Нова телевизия.

Междувременно инициаторите на антиправителствените протести от Отровното трио – адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков – качиха снимки от Първо районно управление, на които се виждат задържани водни пистолети. 

“Това не е шега: Задържане в 1 РУ – СДВР до 24ч.! “Тежко въоръжен” мъж заловен на протеста. Оръжията са показани на снимките… Адв. Полина Велчева е при него в момента”, написаха от Отровното трио. 

Източник: OFFNews