Начало OFFNews Петър Илиев може все пак да влезе в кабинет на ИТН
0

Петър Илиев може все пак да влезе в кабинет на ИТН

0

Нямаше “сценарий” при връчването на мандата. Трябваше да се спази една конституционна процедура и така и стана.

Така доскорошният сценарист на “Шоуто на Слави”, сега депутат от ИТН, коментира в интервю за БНТ изненадващата номинация на неизвестния в поилитическите и обществените среди бизнесмен Пламен Николов за премиер. 

По думите на Станев Николов бил поканен за премиер преди 12 дни, а с екипа на ИТН той работел от над 3 години.

Името на Петър Илиев – първоначално номиниран за правосъден министър с оттегления проектокабинет на ИТН, не е обсъждано за министър-председател сега, каза Станев. Той не каза категорично дали Илиев ще влезе в новия проектокабинет, който предстои да бъде обявен съвсем скоро. От думите му обаче стана ясно, че това не е изключено.

Асен Василев е канен само веднъж в проектокабинет на ИТН, каза още Филип Станев.

Той коментира, че ИТН са искрени в отношенията си с “Демократична България” и очакват джентълменско отношение. Определи декларацията им от парламентарната трибуна като “меко казано изненадваща”. За тази смяна, по думите му, трябвало да се пита Христо Иванов.

“В първия ни разговор г-н Иванов, генерал Атанас Атанасов, категорично заявиха, че нямат претенции за конкретни лица за министерски постове. Дайте да говорим за това, което ще направим. Те не са искали да знаят дори имена и категорично не са предлагали. И изведнъж в тая декларация – искаме три имена от служебния кабинет. Откъде дойде това? Поканете г-н Иванов и го попитайте”, заяви Станев.

Източник: OFFNews