Начало OFFNews Над 96 000 заразени с COVID-19 в Индия, ръст на случаите във Франция и Израел
0

Над 96 000 заразени с COVID-19 в Индия, ръст на случаите във Франция и Израел

0

Индия отчете нов рекорден ръст от 96 551 нови случая на COVID-19 през изминалото денонощие, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в страната достигна 4 562 414 души. Това показват данните на федералното здравно министерство на Индия, предаде БТА.

Заразените нарастват по-бързо в Индия, отколкото навсякъде другаде по света. Страната се нарежда на второ място в света след САЩ по брой на заразените от началото на пандемията.

Смъртните случаи остават сравнително малко в страната, но се наблюдава тенденция към нарастване, като всеки ден през последните десет дни се отчитат повече от 1000 починали.

През последното денонощие още 1 209 души са починали от COVID-19, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в страната вече е 76 271 души. По брой на починалите Индия се нарежда на трето място след САЩ и Бразилия.

Франция регистрира почти 10 хиляди нови случая на заразяване с коронавирус – най-високия брой за едно денонощие от началото на пандемията, съобщи Ройтерс. Рекордният брой идва преди очакваното в петък правителствено заседание, на което ще бъдат обсъдени нови мерки за ограничаване на разпространението.

372 заразени с новия коронавирус са регистрирани през последните 24 часа в Гърция, което е рекордно количество новозаразени за едно денонощие от началото на епидемията в страната, съобщава в.”Катимерини”.

Още четирима души са починали от COVID-19 през последните 24 часа, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в южната ни съседка вече е 297 души.

В интензивни отделения се лекуват 49 души. Общият брой на заразените с новия коронавирус от началото на епидемията в Гърция достигна 12 452 души.

Израелският “коронавирусен кабинет” е решил да бъде наложена 14-дневна национална карантина от следващата седмица, след като здравните власти съобщиха за рекордните 4013 нови случая на коронавирус в страната през изминалото денонощие.

Бразилският щат Баия, където също има огромен брой заразени, е подписал споразумение за извършване на третата фаза от клиничните тестове на руската ваксина срещу новия коронавирус Спутник V, съобщи Ройтерс, като се позовава на бразилски официални представители. Губернаторът на щата Руи Коща каза, че във вторник е било подписано конфиденциално споразумение за изпитвания на ваксината с участието на местни доброволци.

Източник: OFFNews