Начало OFFNews Над 18 кг кокаин откриха на граничния пункт ‘Малко Търново’
0

Над 18 кг кокаин откриха на граничния пункт ‘Малко Търново’

0

Над 18 килограма кокаин е открит в лека кола на ГКПП “Малко Търново”, съобщиха на брифинг от прокуратурата в Бургас. 

На 5 септември около 6:30 ч. сутринта е пристигнал лек автомобил, в който пътували 43-годишна жена и 51-годишен мъж. Мъжът е с постоянна адресна регистрация в Бургас, но настоящият е във Варна, разясни наблюдаващият прокурор Мануел Манев. 

Откритото количество е от висока обществена опасност. Административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев заяви, че по цени на свободния пазар стойността на кокаина е над 5 млн. лева. 

В тайник в багажника на колата е открит кокаин с тегло 18,221 кг., разпределен в 17 пакета. И двамата са привлечени към наказателна отговорност по две обвинения – притежание на наркотични вещества с цел разпространение и опит за контрабанда на кокаина от България към Турция. 

Манев уточни, че по-тежко е второто обвинение, като наказанието е “лишаване от свобода” от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева. 

Мъжът и жената са задържани за срок до 72 часа и ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Извършени са претърсвания на имоти, в които са намерени предмети, имащи отношение към делото. Иззети са 3000 швейцарски франка и 10 000 евро. 

Източник: OFFNews