Начало OFFNews Музикантът Петко Славов представя най-новия си видео сингъл – ‘Краят на една утопия’
0

Музикантът Петко Славов представя най-новия си видео сингъл – ‘Краят на една утопия’

0

Талантливият музикант и съосновател на инди бандата Airbag – Петко Славов представя най-новия си самостоятелен видео сингъл „Краят на една утопия“.

Автор на текста и музиката е самият артист, а звученето на песента носи рок енд рол оттенък, примесен с етно звучене, резултат от голямото музикално разнообразие, повлияло на изпълнителя през годините.

В последно време, Петко преоткрива българската народна музика. Слуша и чете много за нея. В ”Краят на една утопия” решава да рискува и да постави фолклорна мелодика в рок среда, макар и знаейки в какви опасни води навлиза.

Звукът на гайдата е дело на Пламен Пенев.

„Тази песен разказва за раздялата ми с определени илюзии, без които, изглежда, мога да живея по-добре. Тя е самопризнание, че ще става по-трудно да се живее с мен, защото ще бъда по-директен и откровен с всеки“, споделя Петко.

„Опитвам се с всяка една от песните си, да предам определено състояние или период, през които преминавам. Текстът винаги е еднакво важен за мен, колкото и музиката. Мисля си, че понякога дори само заглавието може да накара слушателя да чуе определена песен, то е като корицата на книгата, затова и трябва да носи някаква мистерия, загадка и въпрос“, разказва още музикантът.

Режисьор и оператор на видеото е Красимир Димитров. В клипа участват поетите Георги Гаврилов и Мария Куманова, с които се опитват да покажат физическата и духовна трудност в съжителството между двама души. Снимките са направени в арт-пространството „Хралупата“.

„Краят на една утопия“ е четвъртият сингъл от предстоящия втори самостоятелен албум на Петко Славов.
Певецът дебютира соловата си кариера през 2013-та с албума „Записки на последният влюбен“.

Петко Славов е композитор, певец, басист, китарист.

Почитател на музиката, която не се определя със стил, а с емоция и послание.

Първият самостоятелен сингъл на Петко Славов „До края на света” е издаден през 2010 г., а вторият „Носталгия” е със специалното участие на фронтмена на група „Остава” – Свилен Ноев.

През 2013 г. излиза и първият солов албум на Петко Славов – „Записки на последния влюбен”, който включва 10 песни и може да бъде слушан свободно в Spotify, Itunes както и в неговия YouTube канал.

Петко Славов е добре познат в музикалните среди с участието като басист в успешните български проекти на Bluba Lu, Koka Mass Jazz, Остава, Homeovox, Людмила Сланева (Локо) и много други.

Създател е на интернет проекта – музикална платформа – “Live на Червения Диван” – поредица от неочаквани акустични концерти на различни места в столицата – книжарници, магазини, паркове, както и други открити и арт пространства.

Източник: OFFNews