Начало OFFNews Младежите на ГЕРБ искат оставката на проф. Иво Христов, защото нарекъл народа инфантилен
0

Младежите на ГЕРБ искат оставката на проф. Иво Христов, защото нарекъл народа инфантилен

0

Младежката организация на ГЕРБ настоява за оставката на депутата от БСП професор Иво Христов. Повод за искането им е интервю на Христов пред bTV, в което той заявява: “Както сме го подкарали, нас преди 30 и кусур години ни управляваше Тато, след това дойде Командира, след това Дедо, след това Баце. Следващият пак трябва да бъде някакъв такъв – родителски надзор да осъществява над инфантилното българско население.”

“Много унизителен рецидив – днес народният представител проф. Иво Христов нарече българското население инфантилно. Като млади хора, които не могат да се съгласят с тази градация, преди беше 80%, а вече всички сме определени като инфантилно население”, заяви Георг Георгиев, който освен заместник-министър на външните работи и лидер на младежката организация на ГЕРБ, е Национален координатор за борба с антисемитизма.

Георгиев заяви, че младежката организация на ГЕРБ ще настоява всички партии да коментират и осъдят думите на проф. Иво Христов. “Това е рецидив, втори път се повтарят толкова унизителни тези”, подчерта той.

Георгиев каза още, че леви и десни влезли в коалиция по повод резолюцията на ЕП за България. По думите му целта на тези хора била България да бъде унижена и обругана, но претърпяла фиаско и ще претърпява такова при всеки свой такъв опит. “Лицето на страната ни е изключително добре представено, благодарение на правителството и премиера Бойко Борисов“, убедено заяви Георгиев.

Източник: OFFNews