Начало OFFNews Марешки прелива от телевизорите – не бил чел проекта на ГЕРБ, но подписал
0

Марешки прелива от телевизорите – не бил чел проекта на ГЕРБ, но подписал

0

Лидерът на Воля Веселин Марешки тази сутрин постигна Голям шлем с участията си в сутрешните тв блокове. Бе в студиото на бТВ, а преди да влезе там го включиха по Нова телевизия от площада пред НДК.

Варненският фармацевтично-бензинджийски бизнесмен политик влезе във фокуса на общественото внимание, след като на няколко пъти сменя позицията си за проекта за конституция на ГЕРБ и в крайна сметка, както винаги подкрепи управляващите, които нямаха друг вариант да съберат 120 подписа за внасянето на проекта.

Пред бТВ днес Марешки обясни, че е подписал без да е чел какво се предлага.

“Не съм го чел и няма да го чета, това нищо не означава”, каза той пред шокирания водещ Антон Хекимян.

Обяснението му – не било важно, защото не сегашното, а следващото Народно събрание щяло да гласува новия основен закон.

При участието си по Нова телевизия Марешки използва възможността да критикува президента Румен Радев и гражданите, които протестират вече близо два месеца.

„За съжаление българският народ е разделен заради хора като президента Радев, който се опитва с вдигнати юмруци да прави тези провокации”, каза той.

Според него “една част от хората харесват тези, които блокират пътищата и създават смут, бият полицаи и млади жени. Има и такива, които разсъждават нормално и подкрепят нормалните български граждани”.

Марешки отхвърли обвиненията, че депутатите му са подкрепили проекта за нова конституция на ГЕРБ срещу концесия – на плаж „Кабакум – Север 2”, взета от бивш депутат от Воля. Другата семейна концесия – на “Кабакум Север 1”, е взета от майка му.

„Чух такова внушение от президента Радев. Това е много жалко, защото само човек, свикнал да работи по този начин, може да прави такива внушения”, заяви Марешки.

Неговата прогноза била, че управляващите ще завършат мандата си.

„Приветствам нормализирането на ситуацията, че българският народ се освободи от анархията. Не приветствам биенето на полицаи, жени, деца. Трябва да се върнем към нормалността. Явно, че кокалът е много голям и хора, които са се облажвали, искат отново да го захапят. Ние нямаме интерес да сме народни представители”, каза Марешки.

Източник: OFFNews