Начало OFFNews Караянчева: Мафията финансира ”Отровното трио” и протестите
0

Караянчева: Мафията финансира ”Отровното трио” и протестите

0

Разбира се, че сме легитимни. Ние сме спечелили тази власт през 2017 г., когато изборите бяха проведени от служебното правителство на президента Радев, заяви пред bTV председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя е категорична, че управляващите не се страхуват нито от оставка, нито от служебно правителство, тъй като в момента “най-структурираната и най-готовата за избори партия е ГЕРБ”. Отговорното решение обаче било властта да продължи да работи:

“Ако ние сме отговорни, трябва да продължим да помагаме на хората, трябва да продължим да работим. Знаем, че можем да свършим още работа, защото предстои тежка икономическа и социална криза”.

Мафията финансира протестите

Има двама олигарси извън България, които заявяват участие и дирижиране на протеста. Има хора, които излизат на улицата по убеждения. Но има и хора, които правят провокации. Тези олигарси, които финансират онази част от протеста като “Отровното трио” и всичко останало, тази легитимация, която и Васил Божков прави по „Фейсбук“, това е мафията, която на практика финансира протестите, твърди Караянчева.

Тя е категорична, че управляващите чуват исканията на протестиращите. И даде пример – предложението за нова конституция и свикване на Велико Народно събрание.

Тази конституция е единствено покана за разговор, акцентира председателят на парламента и уточни, че през следващите два месеца ще се събират различни мнения и предложения.

Кворумът и журналистите в парламента

Караянчева коментира и решението на опозицията да не влиза в пленарна зала. Според нея “на БСП не им се ходи на работа”. Тя допълни, че въпреки решението на БСП управляващите могат да съберат кворум. 

На ДПС им се ходи на работа. Какво да направим, да ги спрем да се регистрират ли? – попита председателят на НС.

За ограничения достъп на журналистите до народни представители в новата сграда на Народното събрание Караянчева каза, че журналистите можели да се свързват с депутатите по телефона или чрез техните PR-и.

Тя съобщи, че не се предвижда промяна на достъпа на парламентарните репортери до народните представители. Аргументира се, че залата е проектирана през 2007 г., проектът е бил разгледан и не са постъпили забележки към него.

Източник: OFFNews