Начало OFFNews Караянчева за опозицията: Учила съм съпротивление на материалите и ги знам тези неща
0

Караянчева за опозицията: Учила съм съпротивление на материалите и ги знам тези неща

0

Не съм съгласна, че духът на парламента се определя само от управляващото мнозинство. Ако имаш силна опозиция, която да задава темите на деня, която да задава дебата, ще имаш отсреща и отговор, който ще бъде много по-сериозен, много по-мотивиран. Повярвайте ми, учила съм съпротивление на материалите и ги знам тези неща, заяви пред БНТ председателят на парламента Цвета Караянчева.

Ние не работим, за да е добре опозицията, а за да е добре българският народ, коментира тя.

Когато човек стане политик, той е готов да го съдят по всякакви въпроси, включително и по фалшивите новини, които се разпространяват в социалните мрежи. Народното творчество измисли, видях наскоро във Фейсбук, че на тях им казват “бабикянки”, каза още Караянчева.

По думите й “реденето на листите не е лек процес” и ГЕРБ имат много сериозна традиция в това.

Имаме първо номинации, след това решения на областните съвети, решения на изпълнителната комисия – все пак това са процеси, обсъждат се. Трябва в парламента да влязат хора от различни професионални сфери. Ще има и министри, и успели депутати, имаме много успели министри, разчитаме на познати лица и на нови лица, каза Караянчева.

Тя е категорична, че всяко свързване на ваксинацията с изборите е несериозно.

Много важно е българските граждани да се ваксинират. Всички ваксини, които са налични, трябва да бъдат употребени. Проблемът със забавените доставки не е само в България, проблем е на ЕС и в цял свят, каза председателят на Народното събрание.

Източник: OFFNews