Начало OFFNews И Мирослав Найденов е викан на разпит в МВР
0

И Мирослав Найденов е викан на разпит в МВР

0

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е бил вчера на разпит в ГД „Национална полиция“.

Според източници на „Хоризонт“ той е бил разпитван от служител на отдел „Убийства“ за разследването отпреди повече от десет години за предлагане на подкуп от 200 000 лв. на бившия изпълнителен директор на държавен фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов.

В интервю за Свободна Европа журналистът Полина Паунова попита вътрешния министър Бойко Рашков:

“Дали Светослав Симеонов е човекът, когото бившият премиер Бойко Борисов е заплашил, че децата му няма да разберат, че ядат месото му?” 

За човек на име “Светльо” се говори и в скандалния запис от дома на лидера на ГЕРБ от дома му в Банкя, станал известен като “Банкягейт”. В него участваха Борисов, градският прокурор на София Николай Кокинов и агроминистърът Мирослав Найденов.

След края на първия мандат на Борисов Найденов е обвинен за обещан подкуп от 200 000 лв. на тогавашния шеф на ДФ “Земеделие” Светослав Симеонов.

Прокуратурата обяснява, че целта била Симеонов да подпише платежни нареждания за неправомерно възстановяване на ДДС на дружествата “В.Д.В. 007” ЕООД и “Мелком” ООД. Това се е случило три години преди повдигане на самото обвинение и е свързано с програмата за разпределение на храни за социално слаби лица. По-късно Симеонов оттегля показанията си срещу бившия началник.

Служебният министър на вътрешните работи обяви:

“Днеска пристигна при мен един човек, който такива неща ужасяващи ми съобщи, че аз не знам къде живеем, в каква държава живеем или сме живели. Просто не мога да си обясня. Ще ви кажа какво ми цитира този човек. Нещо ужасяващо е: как му е казано от Бойко Борисов, че има жена и деца, или пък има семейства, които няма да разберат дали не ядат неговото месо.”

По-рано днес се разбра, че на разпит е викан и Николай Кокинов, а премиерът Бойко Борисов допусна и че той ще бъде привикан да дава показания седмица преди изборите.

Източник: OFFNews