Начало OFFNews Искра Михайлова: Пеевски е ценен за ДПС, защото е човечен
0

Искра Михайлова: Пеевски е ценен за ДПС, защото е човечен

0

“Пеевски е много човечен с хората. За нас връзката с хората, които ни избират, е изключително важна… Затова Делян е важен, защото хората го обичат” ,заяви пред бТВ кандидатът за вицепрезидент на Мустафа Карадайъ – евродепутатът Искра Михайлова.

Така тя описа водачът на листите на Движението за права и свободи във Велико Търново и Благоевград. ДПС активно защитаваше Пеевски както по казуса с наложените санкции по закона “Магнитски”, така и след разследването “Досиетата Пандора”, което разкри негови офшорни сметки.

Тя коментира, че законът “Магнитски” не действа на територията на ЕС и сега “в страната се използва като бухалка срещу един човек”.

“За мен Делян Пеевски е моят колега Делян, ние сме били заедно кандидат-депутати в Пазарджик и заедно като депутати от този район в НС. Познавам Делян като човека, който е посрещан с обич от неговите избиратели”, допълни тя.

Президентските избори

Тази година за първи път ДПС издига кандидат-президентска двойка. Според Михайлова “това е знак, че демокрацията в България е достигнала онова ниво, в което всеки български гражданин да може да бъде избиран и да избира… това се въплъщава вече в представянето на двойка, с водач с нетрадиционно име”.

Тя заяви, че ДПС не е партия, която може да бъде претопена.

Източник: OFFNews