Начало OFFNews За партията на Слави Трифонов са забранени съюзи с ГЕРБ, БСП и ДПС
0

За партията на Слави Трифонов са забранени съюзи с ГЕРБ, БСП и ДПС

0

Партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” няма да се коалира с ГЕРБ, ДПС и БСП и няма да отстъпи от три свои искания от референдума преди няколко години – за мажоритарни избори в два тура, намаляване на субсидията на партиите на 1 лев и електронно дистанционно гласуване. 

Това заяви Тошко Йорданов, зам.-председател на партията, по БНР. Йорданов уточни, че предложението им за намаляване на депутатите на 120 души не е минало през референдум и затова не са категорични в настояването си за него.

Когато стане ясно кои партии влизат в парламента, бихме могли да водим разговор с тях, каза още Йорданов. 

Според него няма никакво значение дали една партия се определя като лява или дясна, защото “за избирателите са важни практицизмът, честността и моралът”. Тази координатна система вече е остаряла. Десни партии вземат леви решения, леви партии вземат десни. В кръга на шегата ще кажа, че нашата партия не е нито вляво, нито вдясно, тя е отгоре – над всички, заяви Тошко Йорданов. 

Слави Трифонов коментира във фейсбук доклада за България в ЕП и резолюцията, която предстои да се гласува за страната ни. В текста му се казва: 

За Европейската народна партия и за нейния началник в Европейския парламент Манфред Вебер явно чекмеджетата, кюлчетата, корупцията и най-вече върховенството на закона нямат никакво значение.

Подкрепата на ЕНП и Манфред Вебер за Бойко Борисов е изцяло против логиката на морала и въпросното върховенство на закона. Това е толкова отвратително лицемерие, че си правя следния извод:

Има не само български политици, които не ги е срам, явно има и европейски политици, които са оперирани от срам и морал в ранна детска възраст. Аз не знам тази резолюция какво ще промени. Какъв ще е ефектът. Или дефектът от тази резолюция. Но тя няма да промени истината. А истината я знаем всички. Ние нито сме луди, нито толкова глупави, че да вярваме на доклади, резолюции, европейски политици или когото и да било. Тъжно е, можеше да има повече морал в Европейския парламент, ама – на. Явно и там трябва да има процеси, които да направят ситуацията морална и правилна. Обаче, уважаеми български и европейски политици, не можете да промените истината. Истината е само една. Тя е като гравитацията – въобще не й пука какво мислите за нея. Просто си съществува.

А за гарваните дето не си вадят очите един на друг – и на тях ще им дойде времето. Рано или късно. Повярвайте ми – бил съм ловец. Знам как става.

Източник: OFFNews