Начало OFFNews Защо Агенцията по инвестиции има нов директор: двете гледни точки
0

Защо Агенцията по инвестиции има нов директор: двете гледни точки

0

Новият стар директор на Българската агенция по инвестиции Стефан Янев отговори задочно на освободената от длъжността Десислава Трифонова, като заяви, че е “нормално да има разочарование”, когато “си заемал определена публична позиция и я напускаш”.

Пред агенция “Фокус” Янев заяви, че е поканен от новия министър на икономиката Кирил Петков да продължи там, където е работил повече от 5 години. “Министърът има за основен свой приоритет привличането на инвестиции и търси ефективност за краткия мандат на това правителство”, допълни той.

Петков уточни, че Янев се връща на ръководния пост, който заемаше и преди, но за малко беше заместник на министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

Снимка: БАИ

По-рано през деня Десислава Трифонова заяви, че вече не е изпълнителен директор на БАИ и се обяви за жертва на реваншизъм.

В момента е много важно максимално голям опит да се влее обратно в агенцията, така че да се опитаме да привлечем свеж капитал, колкото можем по най-ефективния начин, каза Петков. Той не съобщи каква е причината за смяната на Трифонова и добави, че няма специфични критики към досегашната ръководителка на БАИ.

“Днес в 11.00 часа Стамен Янев нахлу като мутра в БАИ и ме изрита. Беше ми връчена заповед за освобождаване без предизвестие. Не разбирам защо бях изхвърлена по този начин”, заяви Трифонова пред няколко медии.

“Искам обяснение от министър Кирил Петков защо съм освободена. Имам общо 10 години опит в държавната администрация. Искам да получа обяснение за грубото отношение. Аз съм жертва на някакъв реваншизъм, искам да знам защо съм уволнена. По времето, когато съм била директор на Агенцията за инвестиции, тя е постигнала най-добрите си резултати”, каза още Трифонова.

Източник: OFFNews