Начало OFFNews Задържаният за незаконен лов шеф на ДАНС вече е на свобода. А застреляното прасе е куцало
0

Задържаният за незаконен лов шеф на ДАНС вече е на свобода. А застреляното прасе е куцало

0

Бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев и останалите четирима мъже, задържани за незаконен лов край село Сушица, вече са на свобода.

Заедно с Георгиев за кратко бяха арестувани и действащ служител на Държавната агенция “Национална сигурност”, както и собственикът на футболния клуб “Витоша” (“Бистришките тигри”) Сергей Ташков.

При претърсването в автомобилите на групата са открити няколко ловни оръжия, голямо количество патрони и убито диво животно.

По информация на bTV “задържаните са обяснили пред разследващите, че видели дивата свиня, която куцала, помислили, че е болна и за да не зарази останалите животни в гората, извършили санитарен отстрел.”

По информация на БНТ “тепърва ще се прави ветеринарна експертиза, която да докаже, че прасето наистина е отстреляно, както и балистична, която пък ще покаже от чие оръжие е произведен изстрелът.”

Същевременно вътрешният министър Бойко Рашков съобщи пред Нова телевизия, че задържаният млад служител от ДАНС “е колега на Бойко Борисов в спортния клуб Бистришки тигри“.

Източник: OFFNews