Начало OFFNews Емил Димитров: Патриотите може и да не подкрепят оставката на Данаил Кирилов
0

Емил Димитров: Патриотите може и да не подкрепят оставката на Данаил Кирилов

0

Обединените патриоти са били изненадани от оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов и е възможно да не гласуват той да напусне кабинета, защото няма никакви мотиви. Това се разбра от думите на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, който е от квотата на коалиционните партньори в правителството. 

“Аз го харесвам (Данаил Кирилов – б.р.)… Жал ми е така да го наритваме… За мен никой няма да плаче, за Дани Кирилов все някой ще плаче”, коментира още Димитров пред БНТ.

И той потвърди, че се очаква коалиционен съвет, на който да се обсъди темата.

Тази година ще бъдат обезвредени между 1000 и 1200 тона излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност. “Миналата година 3700 тона се изчистени по швейцарската програма. Там са от 60-те години пестициди, вие искате за 6 месеца мандат всичко да свършим”, заяви още Ревизоро.

“Ние бързаме да ги махнем, затова Върховната административна прокуратура разпореди тези, които са в най-голяма опасност, които могат да застрашат, да бъдат проверени. Вчера, когато бяхме в Стара Загора, областният управител каза, че един склад, който е в някаква близост, не е в опасност, но в близост до водоизточник, редно е да го махнем. Около 5 тона пестициди, ще трябва и тях. С което Старозагорска област ще трябва да бъде окончателно изчистена, но ние не можем да решим изведнъж 40 години трупани проблеми”, каза Димитров.

Емил Димитров се възмути, че никой не се грижи за водопроводната мрежа, където изтича 80% от водата. “Ако няма вода, някой е виновен. Ние подаваме вода, а тя изтича през водопроводната мрежа. Дори там, където с дадени пари за ремонт на водопроводите, не се прави. Имаме 3 млрд. по европейски програми. Важното е да не ги загубим тези пари. Защо в Шумен не са си оправили 40 кладенеца. Чакат държавата да им ги оправи. Дали сме им 120 млн. лв. за пречиствателна станция”, коментира още министърът.

“Хубаво е да викаш за малкия коалиционен партньор “Суша – Ревизоро”. Където няма вода, МОСВ все е виновно. В Перник язовирът е пълен. Но предприятията се наредиха да точат вода, но засега не им даваме. Сега Радомир се опитва да се закачи, после Кюстендил ще поиска също да се закачи. Но никой не иска да узакони това действие. Перник от години не си плаща сметките. Разрешителното за софийския водопровод изтича, а никой не прави нищо. Тази година никой в МОСВ няма да подпише за незаконни водопроводи”, зарече се Реивизоро.

Източник: OFFNews