Начало OFFNews Едрева: Съветниците от ДБ първо да работят за софиянци, после да правят политически сценки
0

Едрева: Съветниците от ДБ първо да работят за софиянци, после да правят политически сценки

0

Съветниците от ГЕРБ-СДС се надяват “политическият опортюнизъм, умишленото нагнетяване на напрежение с алтернативни факти и полуистини, както и популизмът да нямат място на заседанията на Столичния общински съвет. 

Това заяви Малина Едрева, председател на групата на ГЕРБ на заседанието на СОС днес. Имаме важни задачи за следващите месеци – предстоят ни решения относно дигитализацията, екологията, чистотата на въздуха и достъпа до планината. Решения, от които зависи как градът ни ще се справи с икономическата криза и последиците от пандемията, каза още Едрева. 

Разиграването на политически сценки не води до нищо добро за града ни. С отсъствието си от последната сесия, колегите от Демократична България и колегата от Спаси София, успяхте да постигнете точно четири неща: не участвахте в дискусиите и приемането на Визия за София; не подкрепихте процеса по реставрирането на сгради-паметници на културата; не изразихте позиция относно Княжевския лифт и благодарение на отсъствието ви; не успяхме да предоставим така необходимото помещение за ползване от организация, работеща с деца с аутизъм. Това е равносметката, обобщи Едрева. 

Тя призова съветниците да съзнават разликата между тях, служителите на районните кметове от ДБ и всички останали граждани, които протестират. 

Вие и служителите в районните общини имате отговорността да работите за града ни на първо място, да изразявате отговорна гражданска и политическа позиция, базирана на ангажиментите, които сте поели пред софиянци, за да бъдете част от този общински съвет, и чак след това да осъществявате политическите си амбиции на площада, допълни Малина Едрева. 

Източник: OFFNews