Начало OFFNews Депутат патриот: Протестът е стадо. Крайно време е овчарят да размаха тояга и да го вкара в кошара
0

Депутат патриот: Протестът е стадо. Крайно време е овчарят да размаха тояга и да го вкара в кошара

0

“Стадо”, “гащници”, “тълпа, която насилва майки и деца”, “платени от Дубай”. Така депутатът и зам.-председател на “Обединени патриоти” и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов нарече протестиращите в днешно интервю за Нова тв. Според него е “крайно време собственикът, овчарят да размаха тоягата и да вкара стадото в кошарата”.

За него на “Ситняково”, където шофьорка опита да вреже автомобила си в протестиращи е равно на “тълпата нападна майка с две деца”, а също “типична животинска проява спрямо една жена, която е в правото си да мине през кръстовище” и “насилване на майка с две деца”.

Според него протестиращите не са народът, а “200-300 човека, от които по-голямата част са платени. Господарят е в Дубай или някъде другаде. Там се плаща и всичко останало е цирк”.

“Страшното е, когато тълпата, стадото в един момент решава и се взема за глутница. Крайно време е собственикът, овчарят да размаха тоягата и да вкара стадото в кошарата – заяви депутатът. – Това трябва да го направи министър-председателят, цялата държава с цялата сериозност… Не могат да ограничават правата на останалите граждани 100-200-300 човека, не могат да насилват малки деца с майките им и да обясняват, че това са техните права. Ами утре? Изкараха ковчези, изкараха бесилки, утре ще започнат да разстрелват. Това ли са правата? Правата на кое? Нека да спрем. Крайно време е стадото да се вкара в кошарата.”

Според него тази работа (вкарването в кошара) щял да я свърши суверенът (народът): “В крайна сметка идва суверенът. Суверенът е народът. Сега ще се върнат работещите, мислещите българи от почивка и ще тръгнат да водят децата си, ще ходят на работа. Ще ги спрат тези няколко гащника по барикадите ли, тъй наречените барикади?”

Патриотът е убеден, че преди година и нещо, когато “скочи движението “Системата ни убива”, “се даваха по 100, 150 до 200 лева на вечер”. Това било показано и доказано – заяви още депутатът, който не представи доказателства, но обвърза протестите на майките с вкарването на Закона за хазарта в парламента от Валери Симеонов. Тогава, според Касабов, “се появиха майките”.

Отхвърлените от протестиращите предложения на ГЕРБ за промени в Конституцията и свикване на Велико народно събрание с цел приемането им Касабов коментира така:

“В продължение на години чувахме “Искаме Велико народно събрание” от най-различни страни, включително от президента, Манолова, разни маргинални партии. Дребни политици искат Велико народно събрание, включително улицата. И когато казахме “Да, ще има, започваме процедура”, всички скочиха и казаха “А, не щем!”. Тогава какво искате? Коран или нещо друго?”

На думата “Коран” водещият Виктор Николаев реагира с “Какво?”, гостът повтори и използва възможността да разкритикува президента:

“Коран ли, какво искате – или Стария, или Новия Завет. Какво искате? След тая оставка какво? Кой ще дойде? Избори. Кой ще дойде? Задавам си въпроса какво изобщо се случва сега в държавата. От една страна имаме един президент, който някъде той се губи в събитията, в миналото, все още не е изтрил старото тоталитарно мислене. Представя си, че държавата е тоталитарна казарма, вдигнал е вместо националния флаг флага на черепа и костите. Черепа е ясен. Костите – това, което ще се случи, ако, не дай Боже, властта дойде в неговите ръце. Човек, който тръгна срещу светините на българския народ – Шипка, паметника на Левски. (…) Не мисля, че е опонент, той е някакво голямо недоразумение. Той трябва да бъде бащицата, да се изказва мъдро, но тази мъдрост е само пожелателна. Има негативизъм, настройване на определени групи една срещу друга, най-вече срещу управлението. Целта е хаос в България. Това ли е президентът? (…) Президентът е неадекватен и не е на мястото си. При него диалог няма, има размахване на пръст и от другата страна е това, което се случва на улицата.”

Източник: OFFNews